Ως οικογενειακό ίδρυμα, λειτουργούμε ανεξάρτητα αλλά και συνεργατικά, ως καταλύτης για αλλαγές μεγαλύτερες από εκείνες που θα μπορούσαμε να επιφέρουμε μόνοι μας. 

 

ΞεκινAμε ακουγοντας...

Αξιοποιώντας το δίκτυό μας καθώς και τα αποτελέσματα των ερευνών που υποστηρίζουμε, μελετάμε σε βάθος τις θεματικές που μας ενδιαφέρουν για να κατανοήσουμε την πραγματική κατάσταση, να εντοπίσουμε τις καλές πρακτικές και να αναζητήσουμε καινοτόμες λύσεις από όλον τον κόσμο προς όφελος των εταίρων μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

 

Αν δεν υπαρχει, το δημιουργουμε...

Ως υβριδικό ίδρυμα, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε νέα προγράμματα, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουμε υπάρχοντα.  Συνεργαζόμαστε με μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, ειδικούς από όλους τους χώρους και άλλους χρηματοδότες για να κατανοήσουμε τα πιο σύνθετα θέματα στους τομείς μας και να έχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. 

Πιστεύουμε στην αξία της συνεργασίας, επιδιώκουμε την ανταλλαγή γνώσης και επενδύουμε στον διάλογο που γεννά νέες λύσεις.

 

Εργαζομαστε απO τη βαση προς την κορυφη, οχι αντιστροφα...

Πιστεύουμε ακράδαντα στη δυνατότητα των ανθρώπων να κάνουν τη διαφορά, ξεκινώντας από τον δικό τους χώρο και τον δικό τους κόσμο. 

Υποστηρίζουμε προσπάθειες που έχουν άμεσο αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες, χρησιμοποιούν ντόπιους εθελοντές και επιδιώκουν να φέρουν την αλλαγή αρχίζοντας από τα μικρά και τα τοπικά. 

Στηρίζουμε και ενισχύουμε τις συμπράξεις, καθώς όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα από όσα μόνοι.
 


Ξερουμε OTI η αλλαγη αργει...

Αναγνωρίζουμε πως η αλλαγή είναι δύσκολη και πως οι σημαντικές αλλαγές χρειάζονται χρόνο και προσπάθεια για να κατακτηθούν. 

Έτσι, αν κάτι έχει αποτέλεσμα ο στηρίζουμε μακροπρόθεσμα, με κάθε δυνατό τρόπο. 

Γνωρίζουμε πως οι μη κερδοσκοπικές οργανώσεις έχουν περιορισμένες δυνατότητες και χρόνο, γι΄αυτό παρέχουμε συνεχή συμβουλευτική και λειτουργούμε ως μέντορες στους συνεργάτες μας όπου μπορούμε και όταν χρειάζεται.


Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ανακαλύψει νέους ωκεανούς αν δεν έχει το θάρρος να χάσει την όψη της ακτής.
— André Gide