ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Ο Καθεδρικός Ναός Αγίου Στεφάνου στο Παρίσι αποτελεί την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας και τον κυριότερο χώρο λατρείας για τον ορθόδοξο πληθυσμό της πόλης.

Ανταποκρινόμενο στις επείγουσες ανάγκες ενίσχυσης του ναού, το Ίδρυμα κατά το 2016 χρηματοδότησε τη συντήρηση και αποκατάσταση των εσωτερικών εικονογραφιών, διακοσμητικών μοτίβων και υλικών του ναού. Ανέλαβε, επίσης, την επισκευή της κεντρικής κυκλικής στέγης του καθεδρικού ναού (αντικατάσταση σπασμένων σχιστολιθικών πλακών του τρούλου, εκ νέου εφαρμογή φύλλων μολύβδου) καθώς και τον καθαρισμό και τη συντήρηση των υδρορροών.


ΔΩΡΕΑ ΠΙΑΝΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 

Μετά από ανοιχτή πρόσκληση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας για συμμετοχή στην ανακαίνιση του δευτέρου ορόφου της, ανταποκριθήκαμε στην καμπάνια με τίτλο «Μαζί θα Ανάψουμε τα Φώτα». Συγκεκριμένα, πραγματοποιήσαμε δωρεά πιάνου με ουρά (Yamaha C-5) το οποίο πλέον κοσμεί τον επισκέψιμο χώρο της βιβλιοθήκης. Το πιάνο ήχησε για πρώτη φορά στα εγκαίνια του χώρου (20 Μαΐου 2016), με ρεσιτάλ του βιρτουόζου πιανίστα Παναγιώτη Τροχόπουλου. 


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 'ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ'

Η Διεθνής Διαφάνεια είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός που ασχολείται με την καταπολέμηση της διαφθοράς σε όλον τον κόσμο, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντός μας για την ενίσχυση δράσεων στον τομέα της διαφάνειας και της καταπολέμησης της διαφθοράς, ενισχύουμε οικονομικά το ελληνικό παράρτημα της οργάνωσης για την πραγματοποίηση του ετήσιου συνεδρίου της.